BBQ organiseren Bodegraven

BBQ organiseren Bodegraven  BBQ organiseren Bodegraven  BBQ op het strand

BBQ organiseren Bodegraven

Bij de Party Regelaar kunt u een BBQ laten organiseren voor in Bodegraven en omgeving.
Als Party Cateraar zijn wij gespecialiseerd in het verzorgen van en het bereiden van eten op locatie.
Het organiseren van een BBQ doen wij voor grote groepen, maar ook voor kleinere groepen kunt u bij ons terecht.

Bedrijfs BBQ organiseren:

Met name voor bedrijven is het een leuke en ontspannende manier om een bedrijfsfeest of personeelsfeest te organiseren. In een ongedwongen sfeer organiseren wij uw BBQ op uw eigen locatie. Geen zwart geblakerd vlees, maar mals en sappig vlees wat naar meer smaakt!

Drankjes:

Ook kunt u bij de Party Regelaar terecht voor het verzorgen van de drankjes en de complete verzorging daarvan. Denk daarbij aan een biertapinstallatie, een grote koelkast. Maar ook statafels, bierbanken of picknick sets zijn een welkome aanvulling.
Party Regelaar BBQ Barbecue Pakketten Banner

Barbecue pakketten:

Wij bieden diverse mogelijkheden voor het samenstellen van een BBQ PAKKET. KLIK HIER

Complete verzorging:

de Party Regelaar staat garant voor lekkere en gezonde bbq of barbecue.Tevens verzorgt de Party Regelaar een of meerdere professionele koks die het eten bereiden en op de juiste manier voor u en uw gasten garen. Onze attente cateringmedewerkers kunnen uw gasten voorzien van een heerlijk verfrissend drankje.
De BBQ wordt met de grootste zorg voor u bereidt en op de juiste manier gepresenteerd. In overleg met u kunnen we een barbecuepakket samenstellen dat precies aan uw wensen voldoen: de Party Regelaar biedt vele mogelijkheden.

Extra mogelijkheden

Denk bijvoorbeeld aan extra vegetarische items op de BBQ. Zijn er visliefhebbers of houdt u meer van een malse steak op de BBQ? kijk HIER voor de EXTRA mogelijkheden voor uw BBQ.
Omdat het weer niet altijd mee zit in Nederland, kunt u bij slecht weer gebruik maken van het grote assortiment tenten en heaters. Uw gasten kunnen gewoon warm en droog staan.
Denkt u ook aan:

  • statafels
  • koelkasten
  • zitplaatsen
  • borden en bestek
  • glaswerk
  • tenten
Informatie 

Wij komen vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken en u te adviseren. Ook kunt u al per telefoon of per email uw aanvraag doen of uw vragen stellen.
T: 0172 65 38 56
E: info@partyregelaar.nl
 
Waar organiseren wij een BBQ?
De Party Regelaar komt naar u toe deze zomer! Eigenlijk maakt het niet zoveel uit. Wij komen graag bij u voor een feestje. Vaak werken wij in Bodegraven en omgeving. Bijvoorbeeld: Nieuwkoop, Ter Aar, Aalsmeer, de Kwakel, Boskoop, Alphen aan den Rijn, Leimuiden, Woubrugge, Gouda, Reeuwijk; eigenlijk de Randstad en het Groene Hart van de Randstad. Van Amsterdam, Rotterdam tot Utrecht en Den Haag.
Eet Smakelijk.
 
 

Wikipedia:

Een barbecue (afgekort: BBQ of bbq; vaak foutief als “barbeque” geschreven) is een gebruiksvoorwerp waarmee men vlees en andere voedingsproducten kan bereiden door deze te roosteren. Deze kooktechniek wordt ook wel grillen genoemd.
Barbecueën wordt vaak aangegrepen voor een sociaal gebeuren. Vaak worden er gasten uitgenodigd. De combinatie van het buiten eten, zomers weer en bewegingsvrijheid zorgt ervoor dat veel mensen barbecueën als een aangename bezigheid ervaren.

Geschiedenis

Toen in het Neolithicum het vuur werd ontdekt bracht dit verschillende nieuwe mogelijkheden voor de holenmens in die tijd. In combinatie met de uitvinding van het vuursteenmes kon vlees van het vel worden ontdaan, in stukken worden gesneden, en op een spit worden klaargemaakt. Dit zorgde ervoor dat het vlees makkelijker verteerd kon worden aangezien geroosterd vlees makkelijker verteerbaar is dan rauw vlees.
In de 17e eeuw waren rond de Caribische eilanden Franse en Engelse boekaniers actief. Ze namen van inheemse piraten de techniek over om vlees, vooral van varkens, langzaam te roosteren om het langer houdbaar te maken. Vermoedelijk is ook het woord, dat via hetSpaanse barbacoa in het Engels terechtkwam, van Indiaanse afkomst: bijvoorbeeld bij de Taino-indianen betekent barabicu ‘het heilige vuurbed’.

Soorten

Vaak worden de warmte en het vuur van een barbecue, die nodig zijn om te roosteren, gemaakt door houtskool (al dan niet als briketten) aan te steken. Er zijn tegenwoordig ook elektrische barbecues en gasbarbecues, die binnen kunnen worden gebruikt. Daarnaast zijn er ook pelletbarbecues, die worden gestookt op houtpellets met het gemak van een gasbarbecue.
Een aan de barbecue verwante techniek om te roosteren is het schwenkbraten.

Houtskoolbarbecue

Om de houtskool makkelijk te laten branden, worden aanmaakblokjes gebruikt. Men heeft daarbij keuze uit witte en bruine aanmaakblokjes, waarbij de witte doorgaans op basis van lichtere aardolieproducten zijn vervaardigd, en de bruine bestaan uit een mengsel van zaagsel en paraffine of plantaardige oliën. Er wordt afgeraden met spiritus of brandgel de houtskool aan te steken: dit kan brandwonden opleveren. De houtskoolbarbecue is binnen een halfuur klaar voor gebruik, maar pas na 2 uur op de ideale temperatuur om langzaam te kunnen grillen. Door de barbecue eerst goed voor te verwarmen – met een gesloten deksel – wordt het rooster voorbereid. De temperatuur van het vuur is te bepalen met de hoeveelheid houtskool.

Gasbarbecue

De gasbarbecue heeft de snelheid als voordeel boven de houtskoolbarbecue. Een druk op de ontstekingsknop en binnen 10 tot 15 minuten is de barbecue gereed. Een gasbarbecue is vrij makkelijk te gebruiken. De branders onderin zorgen voor warmte. Gasbarbecues branden op vloeibaar gas, butaan of propaan. Dit gas staat in de fles onder matige druk; wanneer de druk wegvalt verdampt de vloeistof en wordt het gas. Bovendien is het voor de gezondheid een stuk beter, doordat het vet weggeleid wordt via gleuven in de grillplaten naar een opvangreservoir. De aangename smaak van houtskoolgrillen kan vervangen worden door een rookbox voorzien van houtsnippersmet geur of door specerijen.

Elektrische barbecue

De elektrische barbecue is binnen enkele minuten opgewarmd. Deze gebruikt aardig wat stroom, maar brengt geen verkoolde stukken met zich mee. Bovendien koelt deze barbecue na gebruik snel af. Door de constante warmtetoevoer kan het eten snel bereid worden.

Pelletbarbecue

De pelletbarbecue is een elektronisch geregelde barbecue op houtpellets gestookt. De barbecue start automatisch op en binnen 15-25 minuten is deze klaar voor gebruik. De temperatuur wordt ingesteld en door de controller wordt deze gehandhaafd. De houtpellets zijn vervaardigd uit zuiver zaagsel van loofhout. Door verschillende houtsoorten te gebruiken kan men verschillende (rook)smaken aan het eten toevoegen. De pelletbarbecue is indirect gestookt, daardoor verbrandt het eten niet snel. Tevens worden de vetten en sappen, die vrijkomen tijdens het grillen, afgevoerd naar een opvangreservoir.

Technieken

Er zijn verschillende barbecuetechnieken; direct (grillen) en indirect. Bij directe barbecue ligt het voedsel direct boven de warmtebron. Bij indirecte barbecue wordt het voedsel in de barbecue niet boven maar buiten de directe stralingswarmte van de hittebron geplaatst. Als het deksel op het geheel wordt geplaatst, ontstaat een afgesloten geheel waarbij het voedsel door de indirecte hitte van de hittebron als in een convectieoven gegaard wordt. Door het openen of sluiten van de ventilatieopeningen kan de temperatuur worden geregeld.
Een andere vorm van vlees roosteren is Schwenkbraten.

Gezond

Door de indirecte barbecuetechniek wordt er veel gezonder gebarbecued, voedsel zal minder snel aanbranden. Erg belangrijk is ook om je voedsel vooraf in te smeren met olie. De olie (en ook een marinade) beschermt het voedsel tegen aanbranden, wat er opnieuw voor zorgt dat de barbecue een stuk gezonder wordt. Olie, marinade (natte), kruiden (rubs) en sauzen zijn condimenten en worden vaak gebruikt tijdens de barbecue.

Schuiven naar boven